Motivácia v mikropodniku - zavedenie motivačného systému - Bačovčinová, Anna (2016)
Práca sa zaoberá motiváciou zamestnancov v mikropodniku pôsobiacom v oblasti cestovného ruchu. Cieľom práce je analýza silných a slabých stránok súčasného motivačného systému. V teoretickej časti práce sú vymedzené teoretické východiska motivácie, tradičné a moderné motivačné teórie, determinanty pracovného výkonu, aspekty motivačného procesu a špecifiká personálneho riadenia v mikropodniku. Praktická časť sa v úvode venuje popisu spoločnosti XY, v rámci ktorého bola prevedená aj SWOT analýza personálneho zabezpečenia. Nasleduje špecifikácia metodiky výskumu. Ako výskumná metóda bol použitý dotazníkový prieskum a individuálne hĺbkové rozhovory so zamestnancami. Na základe vyhodnotenia výsledkov výskumu je v závere navrhnutý nový motivačný systém na posilnenie a vytvorenie trvalej motivácie.