Phishing a vhodná ochrana proti nemu - Trepáčová, Veronika; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou phishingu a vhodnou ochranou proti nemu. V teoretickej časti je najskôr vysvetlená základná charakteristika, vývoj, typy a techniky phishingu a taktiež koncept sociálneho inžinierstva. Phishingové e-maily sú ďalej rozdelené do prehľadných kategórií, kde je na významných znakoch každej skupiny možno pozorovať odlišnosti jednotlivých skupín e-mailov a ich zvyšujúcu sa dokonalosť. Posledná kapitola teoretickej časti sa venuje internetovému bankovníctvu v Českej republike. Cieľom tejto časti je poukázať na schopnosť a spôsob informovania zákazníka banky o bezpečnosti a možných nástrahách pri práci s internetovým bankovníctvom. Vybrané boli banky s najväčším počtom klientov a ich hodnotenie prebehlo metódou analýzy bezpečnostných portálov na základe stanovených kritérií. Hlavným cieľom, ktorý napĺňa praktická časť práce, je vytvorenie príručky pre užívateľa internetu a internetového bankovníctva. V tejto príručke čitateľ nájde potrebné rady, odporúčania a postupy, ktorými sa môže riadiť pri obdržaní podozrivého e-mailu a pri odhaľovaní možnej hrozby.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses