Vývoj aplikace s podporou EET pro gastro provozy - Klimt, Marek; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem této bakalářské práce je návrh a tvorba aplikace pro podporu malých podniků z oblasti pohostinství. Práce čtenáři přiblíží průběh návrhu aplikace a analýzy procesu v podniku. Práce obsahuje také analýzu trhu. V rámci návrhu je čtenáři nastíněna problematika zavedení elektronické evidence tržeb v České republice. V první části jsou popsány podobné, již existující aplikace. Na základě analýzy již existujících aplikací jsou sepsány základní požadavky na aplikaci. Následuje popis a analýza procesů v malém podniku provozující svou činnost v oblasti pohostinství. Na základě popisu procesu jsou definovány funkční a nefunkční požadavky na aplikaci, na které dále navazují scénáře případu užití aplikace. Dále pak je popsán samotný návrh aplikace pomocí jazyka UML. Součástí návrhu je návrh tříd, návrh databáze a návrh grafického uživatelského rozhraní. Popsány jsou veškeré nástroje a technologie, které jsou k vlastnímu vývoji aplikace použity, čímž jsou čtenáři hlavně přiblíženy výhody použitého programovacího jazyka Java, platformy pro vývoj grafického uživatelského rozhraní JavaFX a použitého objektově relačního mapování hibernate. V další části se práce zabývá testováním aplikace pomocí scénářů testování. V této časti je i popis z testování aplikace v ostrém provozu. Na závěr práce je uvedena uživatelská příručka. V příručce jsou uvedeny základní prvky ovládání a spuštění aplikace a dále návod k používání aplikace k hlavnímu účelu, ke kterému byla vyvinuta, tedy k prodeji. Následuje popis dalších případů, ke kterým může byt využita.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses