Anonymizace na internetu se zaměřením na koncového uživatele - Řapek, Lumír; Klíma, Tomáš; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce se zabývá anonymizací na internetu se zaměřením na koncového uživatele. V teoretické části jsou rozebrány informace a stopy, které za sebou uživatel používáním internetu zanechává. Dále jsou zde rozebrány útoky a hrozby, které mohou ohrozit uživatelovu anonymitu. Praktická část je zaměřena na snadno dostupné formy anonymizace, proto v první části je nejdříve popis a multikriteriální srovnání anonymizačních doplňků pro internetové prohlížeče, které umožňují alespoň změnu IP adresy. V druhé části je popis a porovnání dvou plug & play přístrojů, které také umožňují poměrně snadnou anonymizaci.
Vedoucí práce: Tomáš Klíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses