Hadoop NoSQL databáze - Švagr, Lukáš; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tématem práce je databázové úložiště Hadoop Hbase. Cílem je ukázat, na jakých principech funguje a kde nachází své využití. Celý text předpokládá, že je již čtenář seznámen se základními principy NoSQL databází. Teoretická část stručně popisuje základní pojmy z databází, dále převážně Hadoop a jeho vlastnosti. Součástí práce je praktická část, ve které je popsána instalace databázového úložiště a ve dvou jednoduchých programech ukázány základní operace s databází. Dále jsou v praktické části případové studie, které se zabývají aktuálním využitím Hadoopu v celosvětově známých firmách.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses