Ocenění podniku KOVOVÝROBA HOFFMANN, s.r.o. metodou DCF Entity a DCF APV se zaměřením na porovnání obou metod - Směták, Martin (2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na porovnání metod DCF Entity a DCF APV. Obě metody jsou v praktické části této práce aplikovány na ocenění podniku KOVOVÝROBA HOFFMANN, s.r.o. Jak DCF Entity, tak DCF APV by měly při správném použití a stejných vstupních parametrech dospět ke stejnému výsledku. Přesto disponují obě metody svými specifickými přednostmi a úskalími. V praxi bývá navzdory svým nedostatkům hojně využívána metoda DCF Entity, přičemž metoda DCF APV bývá často opomenuta. Tato práce však upozorňuje čtenáře, že metoda DCF APV nejenže může být rovnocennou alternativou k metodě DCF Entity, nýbrž v určitých aspektech může i překonat její nedostatky anebo poskytnout informace, které při použití metody DCF Entity zůstávají skryty. Do budoucna tak lze očekávat, že význam metody DCF APV vzroste.