Obnova vozového parku zvolené společnosti - Čížek, Martin (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou obnovy vozového parku ve společnosti Deblice-lesy, s.r.o. Cílem práce je výběr vhodné návěsové odvozní soupravy na přepravu dlouhého dřeva a dále výběr přepravníku ACTS kontejnerů na přepravu palivového dříví, které budou nejlépe odpovídat zadaným kritériím. Výběr proběhne pomocí metody TOPSIS. Teoretická část se zabývá problematikou podnikání v silniční dopravě, nákladními automobily a jízdními soupravami včetně limitů rozměrů a hmotností. Dále popisuje problematiku vícekriteriálního rozhodování. Praktická část je přímo zaměřena na výběr vhodné odvozní soupravy a nosiče ACTS kontejnerů podle nadefinovaných kritérií. Jedním z cílů práce je také zmapování trhu a jednotlivých možností, které existují při výběru souprav pro odvoz dlouhého dřeva.