Obnova vozového parku zvolené společnosti - Čížek, Martin; Rathouský, Bedřich; Vondráček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou obnovy vozového parku ve společnosti Deblice-lesy, s.r.o. Cílem práce je výběr vhodné návěsové odvozní soupravy na přepravu dlouhého dřeva a dále výběr přepravníku ACTS kontejnerů na přepravu palivového dříví, které budou nejlépe odpovídat zadaným kritériím. Výběr proběhne pomocí metody TOPSIS. Teoretická část se zabývá problematikou podnikání v silniční dopravě, nákladními automobily a jízdními soupravami včetně limitů rozměrů a hmotností. Dále popisuje problematiku vícekriteriálního rozhodování. Praktická část je přímo zaměřena na výběr vhodné odvozní soupravy a nosiče ACTS kontejnerů podle nadefinovaných kritérií. Jedním z cílů práce je také zmapování trhu a jednotlivých možností, které existují při výběru souprav pro odvoz dlouhého dřeva.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses