Hodnocení kvality dosaženého vzdělání jako faktoru uplatnitelnosti absolventů VŠE na trhu práce - Bezděk, Jaroslav; Fischer, Jakub, 1978-; Pecáková, Iva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání hodnocení vysokoškolského vzdělání na Vysoké škole ekonomické v Praze s důrazem na Fakultu informatiky a statistiky. Cílem práce je ale především snaha o zjištění, zda některá položka z hodnocení vysokoškolského vzdělání může být považována za faktor uplatnitelnosti absolventů na pracovním trhu, a to až do pěti let po ukončení studia na vysoké škole. Analýza byla provedena nad daty z dotazníkového šetření REFLEX 2013. Zkoumání kvality vysokoškolského vzdělání bylo v práci prováděno pomocí četnostních tabulek a faktory uplatnitelnosti byly zkoumány na základě výpočtů měr závislosti nominálních a ordinálních proměnných. Přínos práce je především v možnosti reálného využití výsledků ke zkvalitnění úrovně vzdělávání na Vysoké škole ekonomické v Praze. Například bylo zjištěno, že studenti na Fakultě informatiky a statistiky za stávajících podmínek nedosahují takové míry vzdělání v oblasti komunikace v cizím jazyce, která by byla dostatečná pro přijetí do jejich současného zaměstnání.
Vedoucí práce: Jakub Fischer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses