Finančné due diligence : teória a prax pri M&A transakciách - Vavrovič, Maroš (2016)
Táto práca sa zameriava na finančné due diligence v rámci M&A transakcií. V úvode je definované due diligence ako jeden z hlavných faktorov zlyhania pri M&A. Ďalej sa práca podrobnejšie zaoberá due diligence procesom, jeho účelom, druhmi a bližšie popisuje jeho postavenie v rôznych fázach fúzií a akvizícií. Následne je definované finančné due diligence a jeho hlavné princípy. Práca takisto poukazuje na zásadné rozdiely medzi finančným due diligence, auditom a finančnou analýzou. Diplomová práca analyzuje záber finančného due diligence na konkrétne položky rozvahy, výkazu ziskov a strát a výkazu o peňažných tokoch. V poslednej časti je analyzovaný report finančného due diligence v praxi v Českej republike, a to vrátane jeho jednotlivých častí.