Analýza vysokorychlostní železnice na trase Praha - Brno - Tůma, František (2016)
Bakalářská práce popisuje historii železnice jak na našem území, tak i jinde ve světě. Zabývá se také vývojem vysokorychlostní železniční dopravy ve světě a její koncepcí v České republice. Praktická část popisuje vysokorychlostní trať Praha - Brno, porovnává různé druhy dopravy na této trase a ukazuje, které ze dvou základních variant vedení trati mezi těmito městy je výhodnější a za jaké situace.