Požiadavky podnikov na profil absolventa - programátora - Borza, Tomáš; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Rais, Aziz; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Táto práca sa zaoberá požiadavkami podnikov na absolventov so zameraním na programovanie a zároveň vedomosťami, ktoré získa štúdiom na vysokej škole. Pre školy je táto práca dôležitá z dôvodu, že popisuje trend, podľa ktorého profil absolventa zaostáva za požiadavkami trhu práce. Vďaka kombinácií získaných vedomostí absolventa a požiadavkami podnikov prináša ucelený pohľad na slabé stránky vysokoškolskej výučby. Cieľom tejto práce je popísať profil absolventa, požiadavky podnikov z historického a súčasného hľadiska, poukázať na to v čom sa daný profil líši od požiadaviek a navrhnúť riešenia problémov. Na naplnenie tohto cieľu boli použité najmä historické dáta z prieskumov, ktoré vypracovali odborníci z Vysokej školy ekonomickej v Prahe a vlastná dotazníková anketa, v ktorej sa mohli k daným problémom vyjadriť odborníci z praxe. Na základe týchto prieskumov bolo zistené, že profil získaný vzdelaním sa do značnej miery líši od požadovaného profilu, ďalej boli popísané rôzne problémy výučby a navrhnuté riešenia.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses