Přístupnost mobilního webu obce - Nový, Marek (2016)
Cílem této práce je identifikovat stav metodické podpory pro vyhodnocení přístupnosti mobilního webu a praktické vyhodnocení přístupnosti mobilního webu vybraných organizací veřejné správy. Práce představuje nalezené metodiky vztahující se k přístupnosti webu na mobilních zařízeních a ukazuje stav oblasti. Poznatky jsou dále použity pro vybrání správné metody praktického testování, a tak je aplikována na dvě webové prezentace obcí. Výsledek je, že obě porušují pravidla pro přístupnost mobilního webu. Přínosem práce je zmapování současného stavu metodik a ukázání testu mobilního webu, který může být použit pro další testování.