mHealth - Bradáč, Filip (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na mHealth řešení a jeho implementaci do konkrétního spe-cializovaného střediska IQ-pohyb. Cílem této práce je provést výzkum motivace prevence zdraví při větším využítí mHealth řešení metodou dotazování zainteresovaných respondentů, výsledky statisticky zpracovat a vyvodit z nich závěry, které mi pomohou nalézt mHealth řešení vhodně implementovatelné do centra IQ-pohyb. Zaměřil jsem se na rozebrání termínu mHealth, zařazeného do oblasti telemedicíny, která je podoblastí eHealth, jakožto zastřešujícího termínu pro používání ICT ve zdravotnictví. Druhá část je věnována stávajícímu legislativnímu rámci, který ovlivňuje implementaci mHealth řešení. Poslední část se zabývá výzkumem o motivaci prevence a následně vhodně zvolenou implementací produktů mHealth do střediska IQ-pohyb, nakonec následuje zhodnocení výsledků a dosažených cílů.