Bezpečnostní rizika chytrých mobilních telefonů - Káňová, Eva (2016)
Tématem této bakalářské práce je bezpečnost a ochrana dat při užívání chytrých mobilních telefonů. Cílem této práce je v první kapitole nejdříve přiblížit historii mobilních telefonů a seznámit čtenáře s nejznámějšími operačními systémy. Ve druhé kapitole poté představit možné útoky na mobilní telefony, jejich budoucnost a nejznámější útoky. Další část obsahuje metody, jak se proti útokům bránit a vlastní tipy a triky, jak telefon zabezpečit. Předposlední část je zaměřena na srovnání antivirových programů podle daných kritérií. Poslední část je zaměřena na výzkum, kde je cílem zjistit mezi respondenty, jak si svá data a informace chrání oni. Cílem tohoto průzkumu je především zjistit odpověď na otázku - zda uživatelé mobilních telefonů dbají v dnešní době na ochranu svých dat a jsou si vědomi, co nedostatečná ochrana pro ně může znamenat.