Bezpečnostní rizika chytrých mobilních telefonů - Káňová, Eva; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tématem této bakalářské práce je bezpečnost a ochrana dat při užívání chytrých mobilních telefonů. Cílem této práce je v první kapitole nejdříve přiblížit historii mobilních telefonů a seznámit čtenáře s nejznámějšími operačními systémy. Ve druhé kapitole poté představit možné útoky na mobilní telefony, jejich budoucnost a nejznámější útoky. Další část obsahuje metody, jak se proti útokům bránit a vlastní tipy a triky, jak telefon zabezpečit. Předposlední část je zaměřena na srovnání antivirových programů podle daných kritérií. Poslední část je zaměřena na výzkum, kde je cílem zjistit mezi respondenty, jak si svá data a informace chrání oni. Cílem tohoto průzkumu je především zjistit odpověď na otázku - zda uživatelé mobilních telefonů dbají v dnešní době na ochranu svých dat a jsou si vědomi, co nedostatečná ochrana pro ně může znamenat.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses