ICT trendy v Číne a na Taiwane - Kačala, Dominik (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá aktuálnymi trendmi v oblasti informačných a komunikačných technológií, a to so zameraním na krajiny Ďalekého východu, konkrétne Čínu a Taiwan. Zakotvenie teoretickej časti práce spočíva v poskytnutí prehľadu o súčasnej situácii na trhu ICT a jeho subsektorov v jednotlivých krajinách. V stručnosti sú opísané špecifiká krajín vo vzťahu k informačným technológiám. Druhá časť práce sa sústreďuje na samotnú analýzu vybraných ICT trendov v Číne a na Taiwane a porovnáva špecifické prístupy k nim z najrôznejších uhlov. V tretej, poslednej časti sú závery a výsledky analýzy z druhej kapitoly aplikované v porovnaní so Západom, konkrétne krajinami USA a EÚ ako celkom, čo zasadzuje skúmané trendy do svetového kontextu. Prínosom tejto práce je poskytnutie komplexného pohľadu na oblasť vybraných ICT trendov v daných krajinách.