Dopady zmien ceny ropy na svetovú ekonomiku - Tóth, Tomáš; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
V teoretickej časti bakalárskej práce sú uvedené základné informácie o rope. V prvej časti sú popísané historické udalosti, ktoré vplývali na využívanie ropy. Táto časť obsahuje taktiež informácie o umiestnení najdôležitejších ložísk, faktory ovplyvňujúce jej cenu a rozdelenie ropy podľa druhu. Praktická časť bakalárskej práce je rozdelená na dve state. Prvá z nich je analytická, kde je pomocou štatistických a ekonometrických výpočtov dokázaný vplyv zmeny ceny ropy na jednotlivé štáty. Druhá stať praktickej časti je venovaná hľadaniu relácií medzi zmenami v cene ropy a ich dopadom na rôzne ukazovatele pomocou grafov. Na konci praktickej časti je opísaná súčasná situácia na trhu s ropou v posledných dvoch rokoch. V závere práce je zhodnotenie, zoznam tabuliek, obrázkov a grafov.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses