Programovací jazyk Swift a účelnost jeho zařazení do výuky - Kořínek, Lukáš (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá programovacím jazykem Swift. Programovací jazyk Swift je dva roky starý programovací jazyk od společnosti Apple. Je určen pro vývoj na systémech iOS, watchOS, tvOS a OS X. Cílem této práce je rozebrat programovací jazyk Swift a demonstrovat jeho použití na programu hry Adventura. V první a druhé části je úvod, cíle, přínosy bakalářské práce a rešerše literatury. Třetí část se věnuje rozebrání programovacího jazyka Swift. Vždy se rozebere nezbytně nutný kus teorie, která je potom demonstrována na programu hry Adventura. Čtvrtá část se věnuje účelnosti zařazení do výuky podle kritérií dostupnost literatury, technické požadavky, perspektiva jazyka, popularita jazyka, uplatnění na trhu práce a náročnost jazyka.