Analýza věrnostního programu společnosti Expert Elektro - Soukupová, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou věrnostního programu maloobchodního řetězce s elektrozbožím, Expert Elektro. Úvodní teoretická část se zabývá podporou prodeje a jedním z nástrojů této komunikační disciplíny, věrnostními programy. V návaznosti na tento nástroj jsou vysvětleny pojmy loajalita, oddanost a spokojenost. Část je také věnována marketingovému výzkumu a zejména dotazníkovému šetření, které bylo realizováno v rámci praktické části. Přínosem práce je především vlastní výzkumná sonda. Hlavním cílem výzkumné sondy bylo ze zjištěných poznatků navrhnout doporučení, která by mohla vést k efektivnějšímu řízení věrnostního programu Expert klub. Dílčími cíli bylo zjistit, na jaké druhy benefitů by se společnost měla zaměřit a zda je věrnostní program a jeho benefity pro zákazníky dostatečně transparentní. Na závěr práce jsou zhodnoceny výsledky a formulována doporučení týkající se fungování věrnostního programu Expert klub.