Analýza rozdílů mezi jazyky Java a C# - Hartman, Ondřej (2016)
Cílem bakalářské práce je popsat rozdíly mezi dvěma programovacími jazyky. Konkrétně se jedná o jazyky C# od společnosti Microsoft Corporation a Java, dříve od společnosti Sun Microsystems, nyní vyvíjený společností Oracle Corporation. Bakalářská práce analy-zuje jejich koncepce, podrobně rozebírá přístupy obou jazyků k definici generických dato-vých typů, rozdíly v definování datových typů a datových členů, porovnává operátory a srovnává možnosti sady funkcí LINQ jazyka C# a Streams API jazyka Java na stejných příkladech. Všechny rozdíly jsou demonstrovány na příkladech, jejichž většina je součástí programu, přiloženému k této práci.