Analýza a návrh Business Intelligence řešení pro společnost Adadenta - Adamec, Luděk (2016)
Cílem této práce je analýza prostředí stomatologické společnosti Adadenta a následný návrh konkrétního Business Intelligence řešení, které bude využíváno majitelem firmy pro podporu v rozhodování. Za účelem naplnění stanoveného cíle bylo nutné úzké spolupráce s majitelem firmy, který umožnil přístup k informačnímu systému společnosti a datům nezbytným pro analýzu a návrh řešení samotné aplikace. Práce je strukturována na teoretickou a praktickou část, kde v teoretické jsou čtenáři představeny základní charakteristiky i výhody Business Intelligence a součásti ze kterých vznikají konkrétní řešení pro aplikace. Praktická část je rozdělena na analýzu prostředí společnosti a návrh řešení vyplývající z analýzy. Hlavním přínosem této práce je reálné nasazení aplikace ve společnosti jako podpora v rozhodování a následné zlepšení hospodaření společnosti. Dalším přínosem je možnost nasazení tohoto řešení v dalších strukturálně podobných společnostech.