ICT trendy v Japonsku a Južnej Kórei - Bartošová, Katarína (2016)
Bakalárska práca je zameraná na vývoj ICT trendov v ázijských krajinách, konkrétne v Japonsku a Južnej Kórei. Prvá časť je venovaná opisu hospodárskej situácie a stavu ICT trhu oboch krajín. V druhej časti sú metódou analýzy odborných článkov popísané vybrané ICT trendy, náčrt ich možného budúceho vývoja, zásahy vlády a prevládajúce firmy s projektami v daných oblastiach. Zvolené trendy sú následne porovnané s ich vývojom v USA a Európy. Opísanými kľúčovými trendmi sú cloud computing, Internet of Things, umelá inteligencia, 3D tlač a tretia platforma.