Porovnání PHP frameworků pro tvorbu internetové aplikace - Haška, David; Vencovský, Filip; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dvou PHP frameworků Nette a Laravel. Verze obou frameworků, které byli vybrány pro porovnání, jsou ze dne 4. 3. 2016. Oba frameworky jsou porovnány za pomocí paralelní tvorby webových aplikací, aby po-rovnání bylo co nejvíce přesné. Dále pak jsou zkoumány kvalitativní požadavky na framework a to tak, že získáváme informace z veřejných zdrojů. Cílem práce je tedy porovnat a změřit uživatelskou přívětivost a pohodlnost při používání těchto frame-worků a dále také zjistit, který framework je z hlediska výkonu a bezpečnosti lepší. Práce je rozdělena do dvou základních celků. První z nich je popis metodiky porovnání a samotného měření. Druhý celek je samotné měření na základě vytvořené aplikace spolu společně s porovnáním na základě zjištěných informací z veřejných zdrojů.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses