Analýza a návrh business intelligence riešenia pre vybranú spoločnosť - Velebír, Roman; Pour, Jan; Hrnčíř, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať súčasný stav využívania Business Intelligence (BI) nástrojov v konkrétnej výrobnej firme a upraviť reportovacie nástroje tak, aby spĺňali požiadavky vedenia spoločnosti. Práca sa delí na dve časti. V prvej časti je popísaný teoretický úvod do problematiky Business Intelligence, história a súčasné trendy vývoja Business Intelligence nástrojov, na záver je popísaná architektúra BI. Obsahom druhej časti práce je analýza BI vo výrobnej spoločnosti a jej cieľom je úprava súčasného stavu reportov v nástroji Oracle Business Intelligence 11g do funkčnej podoby, odzrkadľujúcej zmenu účtovného reťazca v spoločnosti. Výsledkom tejto práce je predstavenie užitočných informácií o súčasnom stave BI a zmenách, ktoré bolo potrebné vykonať v reportovacích nástrojoch Business Intelligence vedeniu spoločnosti.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses