Správa zařízení v podnikovém prostředí v porovnání s ITIL požadavky - Uhlík, Adam (2016)
Cílem této práce je porovnat vnitropodnikové procesy zabývající se správou zařízení s ITIL doporučeními a určit míru podobnosti jednotlivých procesů s daným rámcem. Dále si tato práce klade za cíl zhodnotit přínosy pramenící z využití konkrétního evidenčního systému a specifikovat oblasti, které lze vylepšit. Zvolených cílů jsem dosáhl pomocí mnou určené metody pro porovnání procesů. Porovnání je uskutečněno na základě zvolených kritérií a jejich vah reprezentujících důležitost těchto kritérií. Provedeným porovnáním jsem určil míru podobnosti a oblasti, ve kterých procesy nedosahují potřeby zmíněného rámce. Na základě zjištěných údajů je možné navrhnout a implementovat potřebné změny pro zefektivnění procesů.