Požadavky podniků na profil absolventa -- programátora - Sládek, Tomáš (2016)
Tato práce se zabývá požadavky podniků na profily absolventů - programátorů. Cílem této práce je zmapování požadavků, které podniky na čerstvé absolventy vysokých škol v oblasti programování kladou. Tohoto cíle je dosaženo analýzou trendů vývoje programování jak v minulosti, tak s výhledem do nejbližší budoucnosti, následnými rozhovory s odborníky zodpovědnými za vývoj SW v různých podnicích. Hlavním přínosem práce je tedy soubor doporučení, jak přiblížit profil absolventa programátora k nárokům odborníků z oblasti vývoje v IT.