Nástroje pro hodnocení zranitelností - Charvát, Michal (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí bezpečnosti informačních systémů, s názvem hodnocení zranitelností. Hodnocení zranitelností se provádí speciálními nástroji, které se nazývají skenery zranitelností. V této práci nejdříve teoreticky představím oblast bezpečnosti informačních systémů a její historii, základní pojmy hodnocení zranitelností a souvisejících témat, jako je například penetrační testování. Následně bude provedeno několik skenování za použití vybraných volně dostupných nástrojů a analýza jejich výsledků. Hlavním kritériem bude počet a závažnost nalezených zranitelností, ale v neposlední řadě bude porovnána i poměrně subjektivní oblast uživatelské přívětivosti.