Nástroje pro hodnocení zranitelností - Charvát, Michal; Veber, Jaromír; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí bezpečnosti informačních systémů, s názvem hodnocení zranitelností. Hodnocení zranitelností se provádí speciálními nástroji, které se nazývají skenery zranitelností. V této práci nejdříve teoreticky představím oblast bezpečnosti informačních systémů a její historii, základní pojmy hodnocení zranitelností a souvisejících témat, jako je například penetrační testování. Následně bude provedeno několik skenování za použití vybraných volně dostupných nástrojů a analýza jejich výsledků. Hlavním kritériem bude počet a závažnost nalezených zranitelností, ale v neposlední řadě bude porovnána i poměrně subjektivní oblast uživatelské přívětivosti.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses