Grafové databáze - představení a ukázka užití - Hřivna, Jan; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem této bakalářské práce je představit koncepci a použití grafových databází. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na popsání nejdůležitějších principů grafových databází s důrazem na jejich detailní a přesné vysvětlení. V praktické části jsou ukázány v praxi použitelné operace a konkrétní řešení jednotlivých dotazů nad grafovou databází Neo4j, ke které je přistupováno prostřednictvím jazyka Cypher. Při psaní práce byly použity odborné primární a sekundární zdroje. Navíc byla pro účely praktické části nainstalována na lokální server databáze Neo4j. K databázi bylo nainstalováno rovněž grafické uživatelské rozhraní, ve kterém byly prováděny veškeré příkazy.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses