Inovace IS/ICT v podniku - Heptnerová, Zuzana (2016)
Cílem této bakalářské práce je popsat inovace IS/ICT v podnicích a provést komparativní analýzu ČR a EU v oblasti využívání IS/ICT v podnicích. Aby podniky mohly inovace IS/ICT uskutečnit, musí zaměstnávat dostatečně kvalifikovaný personál, k čemuž se bude vztahovat analýza počtu ICT specialistů v ČR a EU. Teoretická část se věnuje inovacím, kategorizaci inovací, definici jejich vlastností a popisu podnikové informatiky. V praktické části budou zpracována volně přístupná data statistického úřadu Evropské unie EUROSTAT. Tyto data nám pomohou vytvořit předpoklad o tom, kolik podniků v České republice bude muset v nejbližších letech pravděpodobně přistoupit k inovaci IS/ICT a kolik se v ČR za tímto účelem nachází specialistů.