Data mining ve veřejně přístupných datech - Pangrác, Jiří (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací metod dataminingu na veřejně přístupná data. Datamining je technika získávání potenciálně zajímavých vztahů z dat. Analýza je prováděna na datech České obchodní inspekce, která jsou veřejně dostupná. Byly položeny analytické otázky, na které v této práci hledám odpovědi. Pro řešení analytických otázek je používán systém LISp-Miner, konkrétně procedury 4ft-Miner a CF-Miner. Kromě samotných otázek se práce zabývá i systémem LISp-Miner a dataminingem obecně. Hlavním cílem práce je prezentace výsledků pro jejich případné použití v praxi.