Data mining ve veřejně přístupných datech - Pangrác, Jiří; Rauch, Jan, 1948-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací metod dataminingu na veřejně přístupná data. Datamining je technika získávání potenciálně zajímavých vztahů z dat. Analýza je prováděna na datech České obchodní inspekce, která jsou veřejně dostupná. Byly položeny analytické otázky, na které v této práci hledám odpovědi. Pro řešení analytických otázek je používán systém LISp-Miner, konkrétně procedury 4ft-Miner a CF-Miner. Kromě samotných otázek se práce zabývá i systémem LISp-Miner a dataminingem obecně. Hlavním cílem práce je prezentace výsledků pro jejich případné použití v praxi.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses