Analýza moderních platebních metod - Klimeš, Martin (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá moderními platebními metodami, které se v dnešní době stávají stále více využívanějším způsobem platby. Cílem této práce je analýza moderních platebních metod a definice jejich faktorů úspěchu. Práce se rozděluje na několik částí. Nejdříve na základě dostupné literatury k dané problematice vymezuje pojmy, které se týkají platebního styku obecně a stručně popisuje jeho historii. Také se zabývá teorií metody kritických faktorů úspěchu. V další části popisuje platební metody, které se v současnosti běžně používají. Poté přistoupí k samotné analýze platebních metod, které jsou nové, moderní a něčím inovativní. Ke každé metodě jsou zmíněné základní informace, funkce, bezpečnost, modelová situace a výhody a nevýhody. Díky této analýze je možné definovat faktory úspěchu platebních metod a vytvořit diskuzi, jejímž výsledkem je souhrn faktorů, které by měly pomoci při úspěšném vývoji nových platebních metod. V poslední části jsou vybrané platební metody otestovány v reálných podmínkách.