Vývoj IT oddělení ve velkých organizacích - Tělecká, Tereza (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast vývoje oddělení informačních technologií ve velkých organizacích se zaměřením na telekomunikace a farmacii. Cílem práce je provést analýzu slabých míst IT oddělení v modelové globální farmaceutické společnosti, navrhnout vylepšující opatření a následně je vyhodnotit. Úvodní část shrnuje historický vývoj informačních technologií a následně přibližuje vývoj IT v telekomunikacích. Další část se zabývá specifiky IT oddělení v globální farmaceutické společnosti. Předposlední kapitola interpretuje pojem management, firemní organizační struktury a management v IT. Nejpodstatnější částí je kapitola věnovaná modelové farmaceutické firmě Pharma, u které je definována charakteristika společnosti a IT oddělení a detekovány problematické oblasti. Pro tato slabá místa je navrženo a následně vyhodnoceno řešení.