Aplikace moderních nástrojů řízení projektů a portfolia ve vybraném podniku - Mazanec, Štěpán; Nedzelský, Roman; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řízení projektů, řízení portfolia, výběrem a následnou aplikací moderních nástrojů pro podporu projektového řízení a řízení portfolia ve vybraném podniku. Problém byl řešen analýzou požadavků podniku pomocí dotazníkového šetření a vlastních zkušeností. Na základě této analýzy byly identifikovány požadavky pro výběr vhodných nástrojů pro podporu efektivního dosahování podnikových cílů. Za vhodné nástroje jsou považovány řídící nástroje z oblasti řízení projektů, pro kterou byl zvolen software Active Collab, řízení portfolia, které je podpořeno nástrojem Microsoft Project Online, zákaznické podpory pro kterou byl vybrán nástroj Zendesk a pro automatizované testování byl zvolen nástroj Selenium. Hypotézy definované v úvodu praktické části práce byly ověřeny a potvrzeny v rámci testování nástrojů v prostředí existujícího podniku. Přínos této práce spočívá v možnosti jejího praktického využití pro oblast projektového řízení a řízení portfolia v malém IT podniku, zabývajícím se vývojem software na zakázku.
Vedoucí práce: Roman Nedzelský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses