Webové mapové služby s využitím geoprostorových dat - Královec, Ota (2016)
Bakalářská práce se zabývá geografickými informačními systémy, seznamuje s geografickými daty, využitím v praxi a dále se zaměřuje na standardizaci webových geoprostorových služeb zejména WMS a WFS. V praktické části popisuje využití geografických informačních systémů ve dvou různých firmách pomocí případových studií s cílem integrovat WMS či WFS do stávajících řešení.