Integrácia marketingového a obchodného oddelenia v podniku - Mészárosová, Karin (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá témou Integrácie marketingového a obchodného oddelenia v podniku. Jej hlavnými cieľmi je predstaviť možnosti, ako prepojiť tieto dve oddelenia v spoločnosti a to, aké výhody toto prepojenie môže priniesť. Teoretická časť práce sa venuje definovaniu a vymedzeniu hlavných cieľov marketingu a obchodu a tomu, aké sú rozdiely a prieniky medzi nimi. Praktická časť skúma metódou kvalitatívneho výskumu aktuálne vzťahy, spoluprácu a jednotlivé ciele oboch oddelení v piatich konkrétnych spoločnostiach. Výskum bol robený prostredníctvom individuálnych hĺbkových rozhovorov s manažérmi obchodných a marketingových oddelení. Hlavným prínosom tejto práce je zistiť, ako tieto oddelenia skutočne spolupracujú a že či by spojenie týchto oddelení bolo prínosným pre zlepšenie spolupráce medzi oddeleniami.