Integrácia marketingového a obchodného oddelenia v podniku - Mészárosová, Karin; Říha, David; Richter, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá témou Integrácie marketingového a obchodného oddelenia v podniku. Jej hlavnými cieľmi je predstaviť možnosti, ako prepojiť tieto dve oddelenia v spoločnosti a to, aké výhody toto prepojenie môže priniesť. Teoretická časť práce sa venuje definovaniu a vymedzeniu hlavných cieľov marketingu a obchodu a tomu, aké sú rozdiely a prieniky medzi nimi. Praktická časť skúma metódou kvalitatívneho výskumu aktuálne vzťahy, spoluprácu a jednotlivé ciele oboch oddelení v piatich konkrétnych spoločnostiach. Výskum bol robený prostredníctvom individuálnych hĺbkových rozhovorov s manažérmi obchodných a marketingových oddelení. Hlavným prínosom tejto práce je zistiť, ako tieto oddelenia skutočne spolupracujú a že či by spojenie týchto oddelení bolo prínosným pre zlepšenie spolupráce medzi oddeleniami.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses