Green marketing a jeho vplyv na spotrebiteľské správanie - Gajdoš, Michal (2016)
Táto bakalárska práca sa venuje téme green marketingu, a ako tento druh marketingu vplýva na správanie spotrebiteľov. Detailne popisuje čo je green marketing a jeho súčasti, a taktiež popisuje negatívnu stránku green marketingu - greenwashing. Ďalej sa zaoberá témou spoločenskej zodpovednosti podnikov a nakoniec spotrebnému správaniu ľudí. V praktickej časti práce bol prevedený kvantitatívny výskum formou elektronického dotazníka, ktorého cieľom bolo zistiť povedomie ľudí z generácie Y o green marketingu. Ako vnímajú títo spotrebitelia ekologicky priateľské produkty na trhu a vplyv green marketingu na ich nákupné rozhodovanie.