Green marketing a jeho vplyv na spotrebiteľské správanie - Gajdoš, Michal; Říha, David; Procházková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Táto bakalárska práca sa venuje téme green marketingu, a ako tento druh marketingu vplýva na správanie spotrebiteľov. Detailne popisuje čo je green marketing a jeho súčasti, a taktiež popisuje negatívnu stránku green marketingu - greenwashing. Ďalej sa zaoberá témou spoločenskej zodpovednosti podnikov a nakoniec spotrebnému správaniu ľudí. V praktickej časti práce bol prevedený kvantitatívny výskum formou elektronického dotazníka, ktorého cieľom bolo zistiť povedomie ľudí z generácie Y o green marketingu. Ako vnímajú títo spotrebitelia ekologicky priateľské produkty na trhu a vplyv green marketingu na ich nákupné rozhodovanie.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses