Návrh a implementace mashup služby využívající geolokaci - Vacek, Zbyšek (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem geolokace a prací s geografickou polohou uživatele při tvorbě webových aplikací. Téma je zde přiblíženo nejprve pomocí teoretických znalostí. Ty vysvětlí základní principy získání a zpracování polohy pomocí HTML5 geolokačního rozhraní. Dále jsou zde rozebrány druhy a nejznámější zástupci služeb pracujících s polohou uživatele. V praktické části se teoretické znalosti využijí při návrhu a tvorbě vlastní služby využívající polohu. Výsledkem je aplikace, kterou lze použít pro mnoho účelů. Přínosem této práce je obeznámení s principy určení polohy a možnostmi jejího využití při tvorbě aplikací. Po přečtení této práce by neměl být problém realizovat jednoduchou geolokační službu.