Návrh a implementace mashup služby využívající geolokaci - Vacek, Zbyšek; Smutný, Zdeněk; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem geolokace a prací s geografickou polohou uživatele při tvorbě webových aplikací. Téma je zde přiblíženo nejprve pomocí teoretických znalostí. Ty vysvětlí základní principy získání a zpracování polohy pomocí HTML5 geolokačního rozhraní. Dále jsou zde rozebrány druhy a nejznámější zástupci služeb pracujících s polohou uživatele. V praktické části se teoretické znalosti využijí při návrhu a tvorbě vlastní služby využívající polohu. Výsledkem je aplikace, kterou lze použít pro mnoho účelů. Přínosem této práce je obeznámení s principy určení polohy a možnostmi jejího využití při tvorbě aplikací. Po přečtení této práce by neměl být problém realizovat jednoduchou geolokační službu.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses