Analýza dostupných řešení Cloud Storage služeb - Coufal, Pavel (2016)
V první části se bakalářská práce zabývá oblastí cloud computingu. Popisuje základní principy, charakteristiky, modely a silné a slabé stránky. V druhé části se práce detailněji soustředí na službu cloudových úložišť. Hlavním cílem práce je analýza trhu cloud storage služeb, provedená ve formě srovnání vybraných produktů jednotlivých poskytovatelů cloudových úložišť na základě vícekriteriálního rozhodování. Porovnání je založeno na základně vhodně kategorizovaných kritérií. Cílem teoretické části je definovat cloud computing a jeho členění, silné a slabé stránky a platební modely. Přínosem práce je zpracování analýzy, která může sloužit jako vodítko při výběru jednotlivých poskytovatelů nebo jako model pro tvorbu dalších srovnávání.