Proces návrhu, digitalizace a propagace vlastního fontu - Krčková, Anna (2017)
Práce se zaměřuje na vývoj, tvorbu a digitalizaci písma. Zkoumá, jak dalece musí člověk pochopit danou problematiku a nakolik musí znát historické pozadí vývoje písma tak, aby byl schopen sám kvalitní písmo vytvořit, jak pro svou vlastní potřebu tak pro jeho prodej. Dále definuje jakými parametry je dána kvalita písma a jak lze kvalitní písmo rozpoznat. V praktické části práce představuje principy a programy pro tvorbu písma, které jsou v současné době nejčastěji používané a představuje možnosti propagace a prodeje písma. Cílem je porovnat klady a zápory vlastní tvorby písma tak, aby ten kdo se zabývá touto otázkou, dokázal posoudit, zda se vyplatí investovat čas do tvorby vlastního písma či nikoliv, a eventuálně byl schopen základní abecedu vytvořit.