Systémový přístup k agilním metodikám vývoje software - Urban, Daniel (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání agilních metodiky vývoje software pomocí systémového přístupu. Práce má dva cíle. Prvním z cílů je popis a rozbor agilních metodik pomocí systémového přístupu vzhledem k projektu řešeného v této práci. Druhým a hlavním cílem práce je po analýze metodik výběr vhodné agilní metodiky pro studentský projekt v bankovní instituci, v rámci kterého je vyvíjena aplikace pro potřeby oddělení lidských zdrojů. Podcílem je porovnání současného přístupu aplikovaného na vývoj s výsledkem výběru metodik.