Fog computing - Poplštein, Karel (2016)
Bakalářská práce se věnuje technologii fog computing, která vznikla jako možné řešení požadavků internetu věcí a s cílem snížit odezvu i vytížení sítě přesouvá velkou část výpočetních operací na okraj sítě, blíže k uživateli. V práci jsou identifikovány její klíčové výhody i možná rizika, nastíněny možnosti jejich řešení a následně porovnány technologie cloud a fog computingu včetně specifikace oblastí využití každé z technologií. Nakonec zkoumá perspektivu fog computingu a pohled na budoucí vývoj technologie.