Fog computing - Poplštein, Karel; Karkošková, Soňa; Feuerlicht, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce se věnuje technologii fog computing, která vznikla jako možné řešení požadavků internetu věcí a s cílem snížit odezvu i vytížení sítě přesouvá velkou část výpočetních operací na okraj sítě, blíže k uživateli. V práci jsou identifikovány její klíčové výhody i možná rizika, nastíněny možnosti jejich řešení a následně porovnány technologie cloud a fog computingu včetně specifikace oblastí využití každé z technologií. Nakonec zkoumá perspektivu fog computingu a pohled na budoucí vývoj technologie.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses