Analýza open format videokodeku - Svoboda, Jaroslav; Truhlář, Filip; Mezuláník, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Hypotéza této práce tvrdí, že přes svoji bezplatnost se open format kodeky vyrovnají patentovaným. Toto bylo ověřeno sérií objektivních testů. Kvalita videí byla měřena metodami PSNR a SSIM nejprve na HD 8-bit sekvencích s různou snímkovou frekvencí zakódovanými kodeky Theora, VP8, VP9, H.264 a H.265. Tento test simuloval současné nároky. Posléze bylo na 4K 10-bit sekvenci ověřena vhodnost budoucího nasazení kódovacích standardů H.264, H265 a kodeku VP9 pro širokou distribuci UHD obsahu. Poslední test měří výpočetní náročnost a kvalitu v módu rychlého kódování. Dále se práce zabývá podporou jednotlivých kodeků v zařízeních ICT, která ačkoliv nedosahuje rozšířenosti H.264, je na vzestupu.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses