Slovník sjednocující terminologii z oblasti řízení kvality softwaru - Charvát, Jiří (2016)
Tato práce se zaobírá oblastí kvality řízení softwaru. V úvodu je stručně charakterizován vývoj testování a zdůvodnění jeho důležitosti. Dále práce popisuje zaměření normy ISO 29119 Testování softwaru a její strukturu. Významný vliv na řízení kvality softwaru má asociace ISTQB, která je též v práci podrobně popsána. Protože terminologie v oblasti testování není jednotná, praktická část práce je zaměřena na mapování termínů mezi normou ISO 29119 a ISTQB. Termíny jsou roztříděny do skupin dle vzájemného vztahu a případy, kdy se termíny neshodují, jsou podrobněji vysvětleny.